Chakra Tipi’s

20180613_132939IMG-20180607-WA0003 (1)oranje_klchakratipieschakra-tipis horizonDe chakra tipi’s zijn speciale tipi’s die door de kunstenaar Ben Acket in de diverse kleuren zijn beschilderd. Hij heeft 2 jaar aan dit project gewerkt. Sinds de zomer van 2005 is de reeks kompleet. Ze worden opgezet in een spiraal met een begin doorsnede van 13 meter.

“Door de vorm van een tipi wordt de energie geconcentreerd. De vorm van een tipi is in alle dimensies gelijk; het vangt de kosmische DSC06517energie op en bundelt deze naar de Aarde, zodat het gaat werken als een acupunctuurpunt, als een heling voor de Aarde. Bij deze kleurtipi’s wordt deze helende energie nog sterker, vooral als ze alle 7 zijn opgezet. De spiraal verwijst naar de dynamiek van het leven, alles draait in cirkels, maar dan zonder eind en steeds evoluerend, als een spiraal dus. De reeks tipi’s is daarom uitermate geschikt voor helings- en kunstactiviteiten. En ze zijn ook geweldig mooi !  een lust voor het oog en voor de ziel!”

nieuwe chakra tipi’s gemaakt van Eco katoen.

De  Blauwe en de Oranje chakra tipi’s zijn opnieuw gemaakt, en de nieuwe tipi’s zijn van ecologische katoen gemaakt. Dit is op zich uniek en waarschijnlijk de enige van ecologische katoen gemaakte tipi’s in de wereld. als dat niet zo is wil ik daar graag een mailtje over ontvangen, op  info@tipiverhuur.nl

de oude serie uit 2005 begind te verslijten, toen ik deze maakte was het al een wens om ze van ecologische katoen te maken. Dit bleek toen nog niet mogelijk om dat dit niet in canvas aan te komen was. in 2017 is door Boweevil mij een bod gedaan om eco canvas katoen te kopen van hun, genoeg om al de chakra tipi’s op nieuw te maken. Daarvan zijn nu twee tipi’s klaar de Oranje (5 meter)is al beschilderd en waterdicht 20180607_161820 (1)gemaakt. De blauwe (6 meter) is gemaakt maar nog niet beschildert op het moment dat ik dit schrijf ( januari 2019)

Waarschijnlijk is dit een uniek project in de wereld en zijn dit de enige professionele ecologische tipi’s in de wereld.

Boweevil is de importeur van  ecologische stoffen en kleding in Nederland.

Kleur              Doorsnede               Chakra                     palen
Rood                4,66 meter        Wortelchakra                 8 + 2
Oranje              5 meter            Sacraalchakra                9 + 2
Geel                 5,33 meter       Zonnevlechtchakra        10 + 2
Groen               5.66 meter       Hartchakra                    11 + 2
Blauw               6 meter            Keelchakra                    12 + 2
Indigo               6,33 meter       Derde oog chakra         13 + 2
Paars               6,66 meter       Kruinchakra                   14 + 2
+33 cm.                                                                           91 (7 x 13)
“De tipi’s hebben voor het eerst alle 7 gestaan bij RagnaRock 18,19 en 20 juni 2005. Het was een geweldige ervaring toen de Peruaans sjamaan Inti Cesar Malasquez, Son of the Sun, een helingslied voor moeder Aarde en haar kinderen zong. Wat een passende initiatie van de tipi’s.”

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ben Acket.
Kijk ook in de agenda om te zien waar je de chakratipi’s kunt bewonderen.

 

DSC06503

Wat zijn chakra’s
Het woord ‘Chakra’ betekent wiel of kring en is afkomstig uit het Sanskriet. Chakra’s zijn energie- en bewustzijnscentra in het menselijk lichaam. Het zijn geen fysieke, in het lichaam aan te wijzen centra, maar energiewervelingen van de menselijke aura. Elk chakra doorstraalt het lichaam en heeft een specifieke invloed op bepaalde orgaanfuncties, zoals bijvoorbeeld de bloedsomloop, de hormoonhuishouding, de emoties en het denken. De chakra’s transformeren de kosmische levensenergie die bij ieder mens aanwezig is. Alle chakra’s zijn traditioneel verbonden met kleuren, symbolen, mantra’s (bepaalde klanken) en elementen. Zij activeren de daarmee in verband staande chakra’s.
bron:www.telebyte.nl/~lizzy

Het getal 33
33 is het getal van de spiritueel genezer, Jesus Christus, onvoorwaardelijke liefde, absolute verdraagzaamheid, geduld en begrip.